Espresso och Chokladcupcake



Söndagen i ära har jag bakat cupcakes. Var tvungen att testa på att göra dessa godingar som callmecupcake har gjort! De blev riktigt goda, och har en riktigt fyllig chokladsmak! Receptet finner ni på Lindas blogg! klicka HÄR

Våffeldagen



har ni ätit våfflor idag? Jag älskar våfflor så jag har absolut gjort det! Klicka HÄR för att komma till receptet!

till våfflorna åt jag en riktigt god sylt, värd att prova




Slutprovet

Hade i måndags och tisdags slutprov i konditori då vi skulle göra en valfri kondisbit, en valfri bakelse, princessbakelser, strasskakor, valfri tårta, moussetårta och sist ett tema arbete med tema "fest" här är några bilder på mina saker.



Mitt temaarbete är cupcakesen, moussetårtan är en skogsbärsmousse och vitchokladsmousse. Valfri bakelse gjorde jag earth hour bakelsen 2011, valfri kondisbit gjorde jag apelsinbiskvier och min valfria tårta innehåller en chokladtryffel, bitar av färska jordgubbar och grädde. Jag är supernöjd med slutresultatet och inväntar att få se vad det blev för betyg. Vad tycker ni?









Slutprov i Konditori!

Hej, jag såg att mina inlägg inte hade kommit upp, men nu har ni två nya recept att prova! kan verkligen rekommendera cheesecaken. Idag har jag påbörjat mitt slutprov som jag har i konditori B och C, och imorgon ska det vara klart, med ett uppdukat bord där vi visar våra produkter.
i slutprovet ingår: valfri kondisbit, valfri bakelse, valfri tårta, stasskakor, princessbakelser, moussetårta och ett tema arbete med tema "fest". Kommer självklart ta kort på slutresulatet och visa upp här!

Chokladbiskvier



Chokladbiskvier är en rolig kondisbit att bjuda på när man får hem folk. Dessutom går dem jättebra att frysa och sedan plocka fram när man behöver dem! Hur bra?


Biskvibottnar:
450 g mandelmassa
3-4 st äggvitor
1,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Börja att göra bottnarna. Görs med fördel en dag innan du spritsar på smörkrämen. Blanda sockret med lite lite av äggvitan tills du får en grötig konsistens, samma konsistens som mandelmassan har. Har du ingen assistent hemma så går det bra att köra med elvisp. klicka sedan i  all mandelmassa och vispa ihop. Häll sedan försiktigt i resterande äggvita tills du får en spritsbar smet. Spritsa runda bottnar på en plåt och baka av dem i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll, för det är helt beroende på vad du har för storlek på bottnarna.

Smörkräm:
400 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
20 g kokosfett (kan uteslutas)
Smält choklad eller kakao

Vispa ihop smöret och florsockret till en fluffig konsistens. Smält kokosfettet och häll i det mycket försiktigt under vispning i smöret. Vispa länge tills du får en luftig och vit smörkräm. Blanda sedan i kakao, eller smält choklad för lite lyxigare biskvier. Ha i efter egen smak.
Spritsa smörkräm på bottnarna som ska ha svalnat helt, och som du vänt på. Ställ i frysen 1 timme. Färdigställ genom att doppa dem i smält choklad!

Lycka till!

Lemoncurd Cheesecake





Cheesecake är en riktigt god dessert att servera. Denna variant ger ett syrligt och frächt intryck, och det blir lite snyggare och lyxigare att göra dem i glas att ställa fram till gästen. Denna cheesecake är en fryst variant.

10-12 pers:
2 st ägg
1 dl socker
200 g philadelphiaos
2 dl vispgrädde
7 st digestivekex, krossade.
ca 2 dl lemoncurd


Krossa kexen och ställ åt sidan i en bunke.
Skilj på gulorna och vitorna och lägg dem i varsin skål. Vispa gulorna med sockret i ca 2 minuter på hög hastighet. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret i äggulorna, vispa till en jämn smet. Vispa grädden i en skål försig tills den blir lösvispad och rör sedan ner den försiktigt i blandningen. Vispa sist äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner försiktigt med en träslev i övriga smeten.

Ta fram dessertglas och börja med att lägga lite kexkross i botten på glaset. varva sedan med lite ostkräm, därefter lemoncurd och så kex igen osv. Jag valde att avsluta med lemoncurd för att få en snygg "spegel" på desserten. Ställ glasen i frysen minst 3 timmar innan servering.

Ta fram 10-15 minuter innan servering och garnera med tex knäckflarn och citronmeliss.

Lycka till!

RSS 2.0