Lemoncurd Cheesecake





Cheesecake är en riktigt god dessert att servera. Denna variant ger ett syrligt och frächt intryck, och det blir lite snyggare och lyxigare att göra dem i glas att ställa fram till gästen. Denna cheesecake är en fryst variant.

10-12 pers:
2 st ägg
1 dl socker
200 g philadelphiaos
2 dl vispgrädde
7 st digestivekex, krossade.
ca 2 dl lemoncurd


Krossa kexen och ställ åt sidan i en bunke.
Skilj på gulorna och vitorna och lägg dem i varsin skål. Vispa gulorna med sockret i ca 2 minuter på hög hastighet. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret i äggulorna, vispa till en jämn smet. Vispa grädden i en skål försig tills den blir lösvispad och rör sedan ner den försiktigt i blandningen. Vispa sist äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner försiktigt med en träslev i övriga smeten.

Ta fram dessertglas och börja med att lägga lite kexkross i botten på glaset. varva sedan med lite ostkräm, därefter lemoncurd och så kex igen osv. Jag valde att avsluta med lemoncurd för att få en snygg "spegel" på desserten. Ställ glasen i frysen minst 3 timmar innan servering.

Ta fram 10-15 minuter innan servering och garnera med tex knäckflarn och citronmeliss.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0