Halloween

Vi har halloweentema vecka i skolan och det blir en del roliga bakverk. Här är några av dem! hoppas du får lite halloween insiration!





lakritsmousse och blodapelsinmoussetårta med en lakritsspegel på.



en klassisk prinsesstårta på insidan, en pumpa på utsidan



En stört god moussebakelse som jag har gjort. Det är en lakritsmousse och sedan en jodgubbsmousse som är söt och bryter av. Riktigt god. Lakritsmoussen är gjord av en vit chokladmousse (har blandat ner lakritssmak i grädden innan jag vände ihop det till en mousse)



marängspöken såklart!



Vanliga bullar fast med färgad remons och så är bulldegen orange vilket inte syns på bilden.


arraksbollar




Slängde ihop några arraksbollar av ett anslag som jag hade kvar, och några mindre goda kakor. Det finns egentligen inget recept som man måste följa när man gör arraksbollar, utan man vill bara få till en bra konsistens och smaksätta den med arrak. Att ha kaksmulor i är gott tycker jag, för det händer något när man tar en tugga, det blir en fin konsistens. Så ta det ni har hemma och vill bli av med, alltså perfekt att använda misslyckade muffins som har blivit för torra osv.
Här kommer ett recept som du kan följa, men var inte rädd att exprimentara lite själv, för just när det gäller arraksbollar är det inte så noga!


10-12 kaksmulor
100 g smör
1 dl socker
1-2 msk kakao 
2-4 msk arrak eller punsch
chokladströssel

Använd med fördel en assistentmaskin. Smula ner kaksmulorna och i med resten av ingredienserna och kör ihop till en smidig deg. Smaka av arraken och reglera efter din egen smak. Rulla till bollar och vänd dem i chokladströssel.


Våfflor







Ända sedan jag var väldigt liten har pannkakor och våfflor varit my numer one. Min favoriträtt, rätten som man önskade sig mest av allt när man fyllde år. Och min pappa gör världens bästa!
Hemligheten till underbara våfflor och pannkakor är att tillsätta vaniljsocker, och om man ska steka pannkakor så är hemligheten att steka dem i olja, för att få dom underbart frasiga.
När jag var mindre drömde jag om att starta ett pancake-house tillsammans med min pappa, och att en dag lyckas göra lika goda våfflor och pannkakor som honom!

Det här receptet är helt utan bakpulver eller jäst eftersom jag fördedrar våfflorna frasiga och inte degiga som de annars kan bli, tycker jag!


Recept våfflor och pannkakor:
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
2-3 msk smör
lite salt
1-2 msk vaniljsocker

Häll hälften av mjölken i en skål och vispa ner mjölet, vaniljsockret och saltet till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och sist vispar du i äggen. Vispa ner det smälta smöret i smeten eller så kan du välja att steka med det. Grädda våfflorna gyllenbruna i ett våffeljärn.

Cupcakes

Här är några av cuppisarna som vi tillverkar och säljer. (Jag och min vän matilda).




Detta är en morotscupcake med cream cheese frosting



Och detta är en blåbärscupcake



Här har vi en browniecupcake fylld med mashmellowfluff.



Och sist en lemoncurdcupcake med italiensk maräng.

Morotskaka




Här är en av våra goda morotskakor som vi hade beställning på förra veckan. Vad tycker ni?

Kanelbullens dag!









Idag är det ju kanelbullens dag! Vi bakade en vetedeg på 6 liter igår och så gjorde bullar av såklart. Det blev många olika sorter, och så fick de kyljäsas tills idag, då vi bakade av dem. Sålde slut alla (ca 500 st)  i våran lilla butik på bara några timmar. Köpte med mig hem till familjen också!

Har ni ätit kanelbullar idag?

RSS 2.0