Knäckflarn till garnering
Dessa är supergoda att använda som en sista touch på din dessert. Använd dem tex till glassen eller till mousse.
Knäck flarn:
0.75 dl socker
50 g smör
100 g glykos
1 dl vetemjöl
Detta går snabbt att göra och är väldigt enkelt. Glykos hittar du på bakhyllan i de flesta mataffärer. Blanda ihop alla ingridienser (när du tar glykosen så ha en sked som du blött i kallt vatten och ska du ta i det med händerna så blöt då händerna i kallt vatten om du inte vill att allt fastnar på händerna) Spritsa ut smeten i längder längs plåten men håll ett bra mellanrum mellan längderna för de flyter ut mycket. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter tills de har fått en fin färg och ta sedan ut och låt svalna på plåten.
Knäck flarn:
0.75 dl socker
50 g smör
100 g glykos
1 dl vetemjöl
Detta går snabbt att göra och är väldigt enkelt. Glykos hittar du på bakhyllan i de flesta mataffärer. Blanda ihop alla ingridienser (när du tar glykosen så ha en sked som du blött i kallt vatten och ska du ta i det med händerna så blöt då händerna i kallt vatten om du inte vill att allt fastnar på händerna) Spritsa ut smeten i längder längs plåten men håll ett bra mellanrum mellan längderna för de flyter ut mycket. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter tills de har fått en fin färg och ta sedan ut och låt svalna på plåten.
Kommentarer
Trackback