Chokladbiskvier



Chokladbiskvier är en rolig kondisbit att bjuda på när man får hem folk. Dessutom går dem jättebra att frysa och sedan plocka fram när man behöver dem! Hur bra?


Biskvibottnar:
450 g mandelmassa
3-4 st äggvitor
1,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Börja att göra bottnarna. Görs med fördel en dag innan du spritsar på smörkrämen. Blanda sockret med lite lite av äggvitan tills du får en grötig konsistens, samma konsistens som mandelmassan har. Har du ingen assistent hemma så går det bra att köra med elvisp. klicka sedan i  all mandelmassa och vispa ihop. Häll sedan försiktigt i resterande äggvita tills du får en spritsbar smet. Spritsa runda bottnar på en plåt och baka av dem i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll, för det är helt beroende på vad du har för storlek på bottnarna.

Smörkräm:
400 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
20 g kokosfett (kan uteslutas)
Smält choklad eller kakao

Vispa ihop smöret och florsockret till en fluffig konsistens. Smält kokosfettet och häll i det mycket försiktigt under vispning i smöret. Vispa länge tills du får en luftig och vit smörkräm. Blanda sedan i kakao, eller smält choklad för lite lyxigare biskvier. Ha i efter egen smak.
Spritsa smörkräm på bottnarna som ska ha svalnat helt, och som du vänt på. Ställ i frysen 1 timme. Färdigställ genom att doppa dem i smält choklad!

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0