Mörk chokladmousse med lingon och granatäpple



Serverade detta till efterrätt då vi hade folk hemma igår! Den uppskattades verkligen och den är verkligen underbar!

Mörk chokladmousse (ca 6 pers):

100 g mjölk
300 g grädde
200 g mörk choklad (helst minst 70 %)

Börja med att vispa grädden lös. Smält chokladen mycket het genom antingen ett vattenbad eller i micron. Kör du i micron så kör korta sekvenser ca 30 sek åt gången och rör om emellan. När chokladen är het så rör försiktigt ner mjölken i chokladen och sedan vänder du ner chokladen i den lösvispade grädden och rör med en slev till en slät mousse. Spritsa upp i dessertglas och låt stå i kylen minst 1 timme.


Till garnering:
100 g lingon
1 granatäpple

Ta fram lingonen i god tid och låt stå och tina i en bunke i rumstemperatur.
Blanda i granatäpplet och smaka av. Tycker du att det är för surt så koka upp en sockerlag och häll över lite på lingonen, men jag tycker personligen att det blir hemskt gott med det sura och syrliga mot den mörka chokladmoussen. Lägg upp i glasen med mousse när dem ska servaras.

Om du vill så gör knäckflarn att sticka ner i moussen för en extra touch!

lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0