Klassisk Gräddtårta






Ingredienser:
Anslag (tårtbotten)
Vaniljkräm
Grädde
Vakfri Sylt
Valfria bär

Tillvägagångssätt:


Bär och gräddrosetter
____________________
Botten
____________________
Sylt och grädde
____________________
Botten
____________________
Vaniljkräm och grädde
____________________
Botten


Dela anslaget i tre bottnar. Stryk ett jämnt lager med vaniljkräm på den nedersta botten och ett tunt lager grädde ovenpå vaniljkrämen. Lägg på nästa botten ocg stryk ett lager sylt samt ett tunt lager grädde. Lägg på den tredje botten och stryk in hela tårtan med ett tunt lager grädde. Stick några hål på tårtans ovansida så saften från bären rinner ner där istället för ut över tårtan. Lägg på bären! Lägg tårtan på en tårtbricka och använd dig av en kanttyll för att spritsa en fin jämn kant runt tårtan. Rama redan in bären med gräddrosor eller droppar som på bilden oven gjorda med en lagom stor krusig tyll.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0