Mousse










Här kommer recept på mousse!
Om du ska göra moussetårtor så räcker dessa recept till halva tårtor, alltså kan du med fördel använda dig av två mousser för att få en fin smakkobination. Annars går moussen också utmärkt att fördela i glas!

Vit och mjölkchokladmousse:

175 g choklad
375 g grädde

Vispa grädden väldigt lös. Smält chokladen så att den blir mycket het och rör sedan samman till en jämn smet.


Mörkchokladmousse:
100 g mjölk
200 g choklad
300 g grädde

Vispa grädden lite hårdare än den ska vara till den vita moussen, men fortfarande lös. Är den för hård kommer det att skära sig. Smält chokladen så den blir mycket het, tillsätt mjölken försiktigt och rör till en jämn smet. Vänd ner chokladsmeten i grädden och rör till en jämn smet.


Fruktmousse:
375 g puré
100 g florsocker
5 st gelatinblad
500 g grädde

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden löst. Koka upp hälften av purén tillsammans med allt socker. När det kokar, så ta av ifrån plattan så krama ut gelatinet och rör ner det. Rör i resten av den frysta purén så att blandningen svalnar. Vänd sist ner i den halvvispade grädden till en jämn smet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0