Pannacotta



Pannacotta är en otroligt enkel dessert som alla kan lyckas med, men den kräver lite planering på den behöver några timmar i kylskåpet. Denna gång blev det en vaniljpannacotta med blandade trädgårdsbär.

Till ca 6 st:
5 dl grädde
3 st gelatinblad
1 vaniljstång eller 1-2 msk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl bär eller frukt

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna med hjälp av en kniv. Blanda fröna med grädden i en kastrull och koka gärna med själva vaniljstången för att få ut allt ur det. (eller blanda ner vaniljsockret om du använder dig av det)
Koka upp grädden tillsammans med sockret och vanijfröna/vaniljsockret. Tag av från värmen när den kokar och krama ut vattnet ut gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Om du kokat med vaniljstången så ta upp den och sila gräddblandningen en gång innan du tömmer upp den i glas för att försäkra dig om att du inte har fått med något av själva stången. Häll upp i glas och låt stå i kylen 2-3 timmar.
Ta fram bären och låt stå och tina i rumstemperatur medans pannacottan är i kylen. När det är dags att servera så värm upp  bären lite i en kastrull eller micro för att få dem något ljumna. Lägg på bären på pannacottan och servera!
lycka till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0