Rasberry cupcakes



Idag fick det bli halloncupcakes, tänkte från början göra med blåbär, men det visade sig bara finnas hallon i frysen, men det blev också kanon. Anledningen var att jag ville pröva mina nya tyllar som jag beställde för ett tag sedan!

Recept:
125 g smör
1 ägg
2 dl mjölk
4 ½ dl mjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
ca 2 dl hallon

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. smält sedan smöret och ställ åt sidan så det svalnar. Blanda under tiden ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan ner mjölken i det smälta smöret och därefter ägget också. Blanda sedan mjölk-smör-ägg blandningen försiktigt med de torra ingredienserna. Se till att inte ha kvar några mjölklumpar. Fyll sedan muffinsformar som står i en muffinsplåt till hälften för dessa sväller mycket. Tryck sedan ner några hallon i varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Rasberry frosting:

50 g mjukt smör
100 g cream cheese
6 dl florsocker
1-2 msk hallonpure.

Börja med att göra hallonpure genom att värma frysta hallon i en kastrull och mosa sedan igenom dem i en sil så du får en pure. Vispa sedan ihop smöret med cream cheesen och därefter ska du blanda i puren. Blanda sist i florsockret, där du mest ska kolla efter den konsistens du själv vill ha på frostingen, 6 dl är bara ett riktmått.


Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0