Pizza



idag tog jag initativet att göra pizza till middag. Lite extra gott när det är hembakat tycker jag, och inte alls svårt! vill dela med mig av två recept, ett med jäst och ett utan. Det utan jäst är faktiskt också riktigt gott!

Pizzadeg med jäst:
25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl

Värm upp vatten till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst.
Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja.
I med vetemjölket, lite i taget. Rör ordentligt tills det blir en fin deg.
Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.
När degen är färdigjäst så kavla ut på mjölat bord och gör pizzor av. Blir ca 4 stycken pizzor. Ha på tomatsås och sedan valfri fyllning. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Pizzadeg utan jäst:

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 gr. margarin
1 1/2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop degen.

Låt degen vila en stund i kylen innan du kavlar ut den och placerar den på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg på din favoritfyllning och grädda i 225 grader i 15 minuter.

 

lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0